Правильний загар: 10 золотих правил у солярії

Коли ми плануємо довірити певну суму банку, то ретельно збираємо максимум інформації про цю установу, її надійність та відгуки клієнтів. З солярієм ж усе інакше. Для більшості тут головне – швидкий кінцевий результат. Точніше – ідеальний бронзовий загар.

Нажаль, ціна шоколадного відтінку шкіри під променями «штучного сонця» інколи надто висока. Насправді загар – це не що інше, як захисна реакція організму. Тобто надійний панцир, що вберігає верхній шар шкіри від впливу ультрафіолетового проміння. Не варто про це забувати.

Здатність кожної людини до загару індивідуальна. Все залежить від товщини шкіри та кількості шкірного пігменту. Не намагайтеся загоріти під «штучним сонцем» масованими дозами й одразу. Головне правило тут – поступовість. Перш ніж вирушати у солярій, бажано порадитися з лікарем.  Фахівець допоможе скласти індивідуальний графік процедур, оптимальне збільшення інтенсивності доз та їхню тривалість. Пам’ятайте: один із найточніших індикаторів користі солярію - ваше самопочуття. Прислухайтеся до свого організму – і загар піде вам лише на користь. Ви завжди будете молодими, красивими та здоровими.  

10 золотих правил для загару у солярії

1. Якщо ваша шкіра раніше не загоряла і ви в солярії уперше, почніть з мінімальної кількості хвилин. Оптимальна тривалість першого сеансу – від трьох до п’яти хвилин. Згодом його можна збільшувати на дві хвилини. Усе залежить від вашого типу шкіри. Аби отримати гарний загар знадобиться близько десяти сеансів. Надалі потрібно повторювати процедуру раз на тиждень. Загоряти у солярії можна не частіше одного разу на два дні. Це за умови, що ви не приймаєте природніх сонячних ванн.

2. Не забудьте шапочку або косинку для захисту волосся. Ультрафіолетове проміння руйнує його структуру. Волосся втрачає блиск, тьмяніє і стає ламким. Також зніміть усю біжутерію й прикраси. Не варто приймати душ одразу після процедури.

3. Просто заплющити очі в солярії недостатньо. Повіки не захистять вас від ультрафіолету. Для цього треба скористатися захисними окулярами. Наші очі дуже чутливі. Тривале опромінення навіть може призвести до часткової втрати зору.

4. Для загару у соляріях є спеціальні засоби — креми і лосьйони. Інші, ніж для загару під звичайним сонцем. Косметика для штучного загару зволожує шкіру і захищає її від пересихання. Наносити її слід безпосередньо перед процедурою. Якщо у вас смаглява шкіра, достатньо тонкого шару спеціальної олійки або сонцезахисного крему. Тоді опромінення вам не зашкодить, а загар буде рівномірний.

5. Не забувайте й про шкіру обличчя. Вона – надзвичайно ніжна і чутлива. Протріть обличчя зволожуючим лосьйоном без вмісту спирту, а губи змастіть бальзамом чи гігієнічною помадою. Верхня частина тіла краще загорятиме у вертикальному солярії, ноги та стегна – у горизонтальному. Причому в обох варто чергувати процедури.

6. Якщо ви збираєтеся у солярій, відмовтеся у цей день від усіх косметичних процедур. Після сеансу штучного зарагу на шкіру треба нанести спеціальний зволожуючий крем або лосьйон.

7. Перед відвіданням солярію не можна наносити на обличчя макіяж. Не виняток – навіть губна помада. Не варто користуватися парфумами, дезодорантами та ароматичними маслами. Перед сеансом під «штучним сонцем» бажано не вмиватися милом. Воно порушує кислотний шар і позбавляє шкіру природної ліпідної змазки. У такому випадку загроза опіків - вища. Варто ретельно помитися з милом за півтора-дві години до початку процедури або замінити його на значно ніжнішу рідку піну.

8. Перед солярієм бажано не ходити у сауну. Це загрожує опіками шкіри. Також будьте обережні з прийомом ліків. Певні медикаменти підвищують чутливість шкіри і навіть можуть призвести до сонячної алергії.

9. Не варто піддавати прямому опроміненню ніжні ділянки шкіри. Жінкам потрібно захищати родимки і груди. У салоні для цього видають спеціальні наклейки - стікіні. Вони зручні у використанні, не залишають контурів і головне – не створюють відчуття дискомфорту.

10. Солярій одразу активізує роботу багатьох функцій організму. Тому після процедури бажано трохи посидіти й перепочити. А заодно – випити горнятко трав’яного чаю або соку з вітаміном С.

Салон краси "ONE Beauty".
 
Зроблено з любов'ю в Києві.