Типи шкіри і засмага

Легкий загар, як відомо, до лиця усім. Забарвлена в ніжний шоколадний відтінок шкіра виглядає молодшою та свіжішою.

Цикл сеансів у солярії залежить від типу шкіри. Який рівень захисту необхідний вам? Скільки часу ви можете перебувати на сонці? І чи можна загоряти взагалі? Аби знати відповіді на всі ці питання, необхідно визначити свій фототип. Зробити це зовсім не складно. Головне – врахувати всі нюанси: колір шкіри, очей та волосся.

Фототип слід враховувати під час використання сонцезахисних засобів і відвідання солярію. Якщо ж у вас попереду - серйозні косметичні процедури, скажімо, або лазерне омолодження або хімічний пілінг, без цього аж ніяк не обійтися!

Існує шість фототипів шкіри. Кожен – особливий по-своєму

До першого типу шкіри - так званого кельтського - належать блондини з білосніжною шкірою, яка нагадує фарфор і наче світиться зсередини. В таких людей багато ластовиння, голубі, зелені або сірі очі. Представники цього фототипу украй вразливі до сонця і опинившись під прямим промінням, майже одразу згоряють. Шоколадний загар для них лише мрія, яка, на жаль, ніколи не здійсниться. Навіть короткий візит у солярій, не кажучи вже про релакс на сонці, може завершитися дуже сумно-сильним почервонінням, опіками та пухирями. Тому загар для них -  табу.

Представники другого типу шкіри – світлошкірого європейського (германського або нордичного) - світлошкірі, з зеленими, світло-карими, рідше - темно-коричневими очима. У них зовсім немає або дуже мало ластовиння. Волосся - «пісочного» кольору, світле або з легким коричневим відтінком. Вони погано переносять сонце. Але якщо будуть дотримуватися усіх правил, то загорять. Щоправда, приймати сонячні ванни їм можна лише раз або двічі на тиждень. При цьому не обійтися без сонцезахисного крему з високим ступенем захисту.

Третій тип шкіри - темний європейський (середньоєвропейський або змішаний) Це - люди зі шкірою кольору слонової кістки або оливковою. У них - карі очі та світло- або темно-коричневе, рідше чорне волосся. Загар зазвичай лягає гарно. Але якщо вони надто довго перебуватимуть на сонячному промінні, все ж ризикують обпектися. Представникам цього фототипу можна загоряти по 10 хвилин не більше двох разів на тиждень. Оптимальна тривалість першого сеансу - 4-5 хвилин.

Головна особливість представників четвертого типу шкіри (середземноморського або південноєвропейського) - темні очі та волосся. Шкіра - без ластовиння, оливкова або смаглява. Представники цього фототипу загоряють легко. Вони дуже швидко набувають рівномірного бронзового загару.

Представники п’ятого типу шкіри - індонезійського або середньосхідного – не знають, що таке «згоріти». Адже сонце – їхня стихія. А загар лягає глибоко та швидко. У них дуже смаглява шкіра без натяку на веснянки, темні очі та волосся.

Шостий тип шкіри. До нього належать африканці, афроамериканці та австралійські аборигени. Їх вирізняють темні очі, волосся та дуже темна шкіра. Ці люди можуть постійно перебувати під прямим сонячним промінням. Їхня шкіра містить захисні пігменти.

Таблиця: Типи шкіри і засмага
 Тип шкіри IТип шкіри IIТип шкіри IIIТип шкіри IV
Назва Кельтський Світлошкірий європеєць Темношкірий європеєць Середземноморський
Природний колір шкіри Дуже світлий, рожевуватий Світлий Світло-коричневий Смаглява
Колір очей Світло-сірі, світло-голубі, світло-зелені Голубі, сірі, зелені Сірі, карі Темно-карі
Колір волосся Світлий блондин, рудий Світло-русяві Темно-русяві, каштанові Темно-каштанові, чорні
Веснянки Багато Не дуже багато Рідко Немає
Чутливість шкіри Болісний опік, лущення Часто опік і лущення Рідко легкий опік Не буває опіків
Загар Шкіра не загоряє Легкий загар Сильний загар Темний загар
Салон краси "ONE Beauty".
 
Зроблено з любов'ю в Києві.