Протезування нігтьової пластини: техніка та переваги

Протезування нігтів проводиться не лише з естетичною метою. Ця процедура допомагає вирішити інші серйозні проблеми.

Для протезування нігтів на ногах слід використовувати лише ті матеріали, які спеціально призначені для цієї процедури. Гелі та акрілати для нарощування нігтів на руках - дуже жорсткі. Тому вони можуть пошкодити природну нігтьову пластину під час надмірного навантаження як на стопу, так і на травмований ніготь. Це суперечить цілям протезування. Тому протези нігтів на стопі виготовляються з використанням акрилів, гелів, файбергласу, які обов'язково містять пластифікатори. Вони підвищують міцність і гнучкість матеріалу та готового виробу.

Матеріали – лише одноразові

Ще одна відмінність нігтьового протезування на пальцях стопи від нарощування на руках – методики, які застосовуються. На стопах більше хвороботворних організмів, ніж на кистях рук. Тому завдання майстра-подолога - максимально захистити пацієнтів від можливої передачі інфекції. Він може використовувати лише одноразові матеріали. Щоб з їхньою допомогою створити красивий нігтик, який виглядає натурально, знадобляться певні навички.

Протез встановлюється лише тоді, якщо збережена якась частина твердої здорової нігтьової пластини. На жаль, жоден із матеріалів, які використовують для протезування, не може триматися на шкірі. Тому перш ніж сформувати і встановити протез, спеціаліст видаляє всі уражені, нестійкі та рухливі частини нігтя. Якщо довжина решти менше, ніж 3 міліметри, протез буде нестабільний. Через слабке закріплення є ризик пошкодження нігтика в зоні матриксу.

Коли і чому знадобиться протезування

Вам знадобиться протезування, якщо Ви частково втратили ніготь внаслідок травми. Інколи носіння протеза зумовлене необхідністю створення нормального тиску на нігтьове ложе, щоб уникнути деформації відростаючого нігтя і пошкодження матриксу.

Протезування допомагає позбутися так званого оніхорексису (поздовжнє розщеплення пластини нігтя). Ця проблема виникає через пошкодження нігтьового ложа, матриксу через недостатній периферійний кровообіг. Це дуже неприємний, хоч і неболючий дефект. Адже край, що розщеплюється, постійно зачіпає шкарпетки, взуття тощо. Лікування поздовжнього розщеплення не завжди дає очікувані результати. Тому протезування нігтя - найкращий вихід в такій ситуації.

Інколи протезування виконує інші завдання. Не рідкість випадки, коли дуже коротко обстрижений або втрачений внаслідок травми ніготь не може перерости дистальний валик. В результаті останній забирає функцію нігтя на себе. Він збільшується, стає ороговілим і не дає нормально відростати нігтьовій пластині. У такому випадку накладення естетичного протеза не дасть результату. Проблема в тому, що м'яка пластична маса спершу приймає форму пальця і лише потім застигає, тоді як необхідно створити однаковий тиск одразу по всій довжині нігтя. Цього можна досягнути за допомогою пластини зі спеціального пластику, сформованого холодним способом. Вона фіксується на акрилатовий шар. Це створює необхідний тиск і дозволяє притиснути дистальний валик. Тоді натуральна нігтьова пластина вільно проходить важку зону.

Використання протеза доцільне, коли потрібно створити широкий простір для схильного до вростання нігтя. Протезування також  застосовується для стабілізації м'яких або ламких нігтів, нігтів, які скручуються, а також, щоб зупинити розшарування.

Догляд за протезом нігтьової пластини

Якщо Ви носите протез, не забувайте: він фіксується тільки на нігті і ніяк не кріпиться до шкіри. У проміжку між шкірним покривом і штучним нігтем затримується волога. Це сприяє розвитку хвороботворних мікроорганізмів. Тому під час носіння протеза неодмінно проводьте посилену профілактику за допомогою препаратів зі спеціальними добавками. Пам'ятайте, що під час лікування не бажано носити взуття з вузьким носом. Воно може призвести до деформації і пошкодження протезу.

Записуйтеся до фахівців-подологів салону «Сіті Шик». Ми позбавимо Ваші ніжки проблем.

Салон краси "ONE Beauty".
 
Зроблено з любов'ю в Києві.